تولید بردهای معکوس شده

تولید بردهای معکوس شده

تولید بردهای معکوس شده

امروزه از بردهای الکترونیکی مختلفی در حوزه های متعددی استفاده می شود. تولید بردهای معکوس شده: بردهای الکترونیکی محصولاتی هستند که پس از مدتی احتمال فرسودگی آن ها وجود داشته و در نتیجه باید جهت اصلاح آن ها اقدام کرد. از طرفی هم برای آنکه محصولات هر شرکتی برای سالیان طولانی مطرح باشند و در بازار مورد توجه قرار گیرند، لازم است تا از روش هایی بهینه به این منظور استفاده شود. روش هایی که با صرف کمترین زمان و هزینه ممکن منجر به ارائه محصولی جدید و با کیفیت گردند. از جمله چنین روش هایی می توان به مهندسی معکوس شده اشاره کرد که در بسیاری از شرکت ها از جمله نیکنام سامانه بکار گرفته می شود. ما در نیکنام سامانه الکترونیک در تلاش هستیم تا با بکارگیری روش مهندسی معکوس شده بهترین و با کیفیت ترین محصولات را به مشتریان خود عرضه کنیم. اما معنا و مفهوم دقیق مهندسی معکوس شده چیست و چگونه می توان از آن بهره برد؟

 

آشنایی با مفهوم مهندسی معکوس شده

 

تولید بردهای معکوس شده :فرض کنید که یک برد الکترونیکی در مقابل شما قرار گرفته و قصد دارید تا بردی کاملا شبیه به آن را بسازید. بدیهی است که برای چنین عملی باید نقشه و طرح اولیه آن برد الکترونیکی در اختیارتان باشد تا این امر میسر گردد. اما چنین امکاناتی وجود نداشته و تنها چیزی که در اختیار دارید، همان برد الکترونیکی پیش رویتان است. درست در همین لحظه است که مهندسی معکوس شده معنا و مفهوم پیدا می کند. چرا که مهندسی معکوس شده کمک می کند تا به طرح اولیه یک برد ساخته شده پی ببریم. طبیعتا چنین روشی مهارت ها و دانش مخصوص به خودش را نیاز داشته که بدون تردید تیم متخصص ما در این زمینه کاملا واجد شرایط می باشد.

در چه شرایطی از مهندسی معکوس شده استفاده می شود؟

در بسیاری از موارد مهندسی معکوس شده برای دستگاه هایی که سالیان زیادی از طول عمر آن ها می گذرد، مورد استفاده قرار می گیرند. چرا که قطعات بکار برده شده در چنین دستگاه هایی به دلیل قدیمی شدن در دسترس نبوده و یا در خوش بینانه ترین حالت کمیاب هستند. به همین خاطر باید از روش مهندسی معکوس استفاده کرد تا امکان بازسازی آن ها وجود داشته باشد. از طرفی دیگر صفر تا صد مراحل طراحی و ساخت یک برد الکترونیکی زمان و هزینه زیادی را می طلبد. به همین خاطر جهت صرفه جویی در اتلاف وقت و هزینه بهره گیری از مهندسی معکوس شده بهترین ایده خواهد بود.

روش های مهندسی معکوس شده

مهندسی معکوس شده خود به سه صورت عمده مورد استفاده قرار می گیرد. تشخیص بهترین روش مورد استفاده به مشکل برد الکترونیکی بستگی خواهد داشت. در هر صورت مهندسی معکوس شده به سه صورت کپی کردن صفر، نمونه سازی PCB و نمونه سازی قطعات انجام می گیرد.

کپی کردن صفر

در این روش صرف نظر از اینکه برد الکترونیکی متعلق به چه وسیله ای است و چه کاربردی دارد، به کپی کردن قطعات آن پرداخته می شود. به دنبال این منظور از برد الکترونیکی عکس برداری شده تا امکان دسترسی به اطلاعات مورد نیاز فراهم باشد. پس از دسترسی به اطلاعات مورد نیاز قطعات به طور کامل از برد الکترونیکی جدا شده و آماده شبیه سازی می باشند.

 

نمونه سازی قطعات

تولید بردهای معکوس شده :در این روش اطلاعات مربوط به قطعاتی چون میکروکنترلر، حافظه، میکروپروسسور و… استخراج شده و سپس آن ها را بر روی برد دیگری بازنویسی می کنند. عمل مهمی که در این مورد وجود دارد، شکستن قفل آی سی های دارای برنامه است. در صورتی که آی سی قفل نباشد، امکان دسترسی به برنامه های درون آن کار دشواری نخواهد بود. اما در صورت قفل بودن و عدم امکان دسترسی به اطلاعات درون آن باید از روش های مختلفی چون لایه برداری، اعمال ولتاژ، تصویربرداری و… استفاده کرد.

حتما مقاله طراحی بردهای الکترونیکی را بخوانید.

نمونه سازی PCB

در این روش به کمک یک اسکنر اطلاعات مربوط به برد اسکن شده و با انتقال آن به سیستم می توان به مدار PCB دست یافت. البته شیوه اسکن کردن اطلاعات به بردهایی مربوط می شود که یک یا حداکثر دو لایه باشند. چنانچه لایه های برد الکترونیکی بیش از آن باشد، در این صورت باید از روش های لایه برداری و یا حتی در صورت لزوم تصویر برداری اشعه ایکس استفاده کرد.

به یاد داشته باشید که پس از کسب اطلاعات لازم از بردهای الکترونیکی نوبت به پیاده سازی یافته ها و آزمایش کردن آن ها می رسد. به بیان واضح تر پس از تکمیل اطلاعات و همینطور تهیه قطعات مورد نیاز نوبت به مقایسه نتیجه کار با نمونه اصلی می رسد. چنانچه نتیجه مقایسه انجام شده مورد تائید واقع شد، پس از آن می توان جهت نصب قطعات بر روی برد الکترونیکی اقدامات لازم را به انجام رساند. بعد از به اتمام رساندن این مرحله نیز نوبت به مقایسه عملکرد بین دو برد اصلی و شبیه سازی شده می رسد. چنانچه نتیجه این مرحله نیز مطلوب بود، در آن صورت برد شبیه سازی شده باید جهت انجام تست های بعدی مورد آزمایش قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *